METODIKA

Előfordulási adatok

Publikált név: A publikációban megjelent elnevezések szerint.

Megye, település: A mai közigazgatási határok alapján.

Földrajzi név: Az adott publikációkban feltüntetett nevek, illetve a topográfiai térképeken használatos elnevezések alapján.

Tájegység: Magyarország kistájkatasztere (Dövényi és mtsai 2010), illetve topográfiai térképek alapján.

UTM: Ha a lokalitás nem pontosítható csak település szintjéig akkor a 10x10-es háló kódja van megadva. Amennyiben a lokalitás egyértelműen behatárolható pl. koordináta vagy földrajzi név is van az adat mellé rendelve a 2,5x2,5 km-es háló koordinátáit rendeltük az adat mellé. Amikor több UTM kockát is lefed a terület akkor mindig a nagyobb kocka adatát vettük alapul. Amennyiben ez nem eldönthető és a kockák egymáson vannak akkor az északra esőt adjuk meg, amennyiben egymás mellett vannak akkor a nyugatra lévő lesz feltüntetve. Ha esetleg négy kocka is érintett akkor az előző logikán alapulva az északnyugati kocka kódja az érvényes.

Fajismeret

Az érvényes fajnév a család és a leíró mindig a Pók-világkatalógus aktuális verziója alapján kerül követésre.

Természetesség és gyakoriság: Hazai irodalmak, adatok alapján. (Természetességre vonatkozó besorolás: T = természetes, FT = féltermészetes, B = bolygatott, M = mesterséges. Hazai gyakorisági besorolás: R = ritka, KGY = közepesen gyakori, GY = gyakori.)

Linkek: Araneae: Közép-Európai határozó (https://araneae.nmbe.ch); WSC: Pók-Világkatalógus (https://wsc.nmbe.ch); Védelem: Természetvédelmi kezelés honlap (http://termeszetvedelmikezeles.hu/gerinctelen-allatok?cat1=2&cat2=8&lang=hun)

Védettség, eszmei érték: 13/2001. (V.9.) KöM rendelet alapján (https://net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=a0100013.kom#)

ÁNÉR: Természetvédelmi kezelés honlap alapján (http://termeszetvedelmikezeles.hu/elohelyek?cat1=4&cat2=17&cat3=200)

Natura 2000: Természetvédelmi kezelés honlap alapján (http://termeszetvedelmikezeles.hu/elohelyek?cat1=4&cat2=17&cat3=200)

Megvilágítottság, nedvességigény és habitat: A Buchar Ruzicka (2002) munkája alapján a hazai viszonyokra módosítva.